krupicovakase

Kukuřičná krupicová kaše

Když jsem připravovala bezlepkové menu pro Elle, přemýšlela jsem, co by nám asi nejvíc chybělo, kdybychom měli bezlepkovou dietu. Klukům denně vařím krupicovou kaši k snídani, tak jsem se rozhodla pro ni, protože bez kaše bychom určitě hodně strádali. Chvíli mi trvalo, než jsem její bezlepkovou verzi z kukuřičné krupice vyladila, ale nakonec si ji pochvalovaly i děti.

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

450 ml mléka
7 lžic jemné kukuřičné krupice
2 lžíce domácího vanilkového cukru
kousek másla
špetka soli
kakao na posypání (3 lžíce holandského kakaa + 2 lžíce cukru)

1. Mléko naliju do vhodného hrnce a pozvolna přivedu k varu. Ještě než je horké, postupně do něj nasypu kukuřičnou krupici, vanilkový cukr a špetku soli. Stále míchám, aby se kaše nepřipálila a taky aby nevznikly hrudky.

2. Když je kaše dostatečně hustá (trvá to asi 8 minut), přidám lžičku másla a pomalu promíchám, aby se hezky rozpustilo. Kaše by měla mít řidší konzistenci než klasická krupicová – ještě totiž zhoustne na talíři, když trochu vychladne.

3. Hotovou kaši rozdělím na dva talířky, potřu ji máslem a posypu kakaem.

Jeden komentář k “Kukuřičná krupicová kaše

  1. Da sa namiesto mlieka pouzit aj mandlove alebo sojove mlieko? Dakujem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *